Tarvikkeita makrameen tekoon?

27.08.2021

Makramee on siinä ihana harrastus, että tarvikkeita tarvitaan vain vähän ja osan niistä voi löytää jopa luonnosta. Solmeiluun voit käyttää lähes mitä vain narumaista!  

Voit käyttää tarkoitukseen suunniteltuja makrameelankoja, mutta solmeilla voit myös tavallisillakin naruilla, kuten villalangalla tai juuttinarulla. Naruissa on kuitenkin eroja, ja se kannattaa ottaa huomioon työtä suunnitellessa.

Seinävaate vaatii oksan tai riman, johon työ solmitaan. Kauniilla luonnonoksalla saat työstä todellakin uniikin taideteoksen, ja oksan käsittely voi viedä aikaa yhtä paljon kuin työn solmiminen. Eikä sitä kannata aliarvioida, sillä oksa näyttelee suurta osaa seinävaatteessa.

Riman saat kaupasta eikä sinun tarvitse rämpiä metsässä keppejä keräillen. Jos oksan etu on uniikkius, riman etu on sen suoruus. Rimaan voit solmeilla lähes kaikkea, mutta oksaan solmeillessa työn suunnittelu kannattaa aloittaa oksasta. Jos oksa on hyvin kiemurainen, ei siihen voi solmeilla mitä tahansa. Se on rikkaus, mutta myös rajoitus.

Kuten muissakin harrastuksissa, makrameessakin voi hifistellä välineillä. Niitä ovat erilaiset tarvikkeet, kuten renkaat tai helmet. Riippuen tietenkin suunnitelmastasi, lankojen lisäksi voit hankkia esimerkiksi metalli- ja vanerirenkaita. Vanerirenkaaseen on helppo aloittaa amppelin solmiminen ja puuhelmillä saa työhön kauniita yksityiskohtia. Isompiin renkaisiin voi tehdä unisiepparin, elämänpuun, pöllön tai vaikka kranssin.